Hippocrates

Reis terug naar Griekenland in 370 BCE op het eiland Kos. Hippocrates is net overleden en dat leidt tot veel twijfel over de duurzaamheid van zijn medische activiteiten. Als een van zijn opvolgers leid je een team van artsen met als doel de behandeling van patiënten te bestendigen in de tempel van Asclepios, later bekend als het eerste ziekenhuis in de geschiedenis. Wees de juiste opvolger van Hippocrates en vergroot je reputatie, zodat patiënten van over de hele Middellandse Zee zullen komen in de hoop de beste behandeling ooit te krijgen.

Het spel duurt vier ronden, met elke ronde verdeeld in vijf fasen:

1. Kalosorisma – Elke speler verwelkomt maximaal drie patiënten in zijn ziekenhuis. Je moet je patiënten zorgvuldig selecteren, want alle patiënten hebben dringend hulp nodig, en sommige zijn misschien gemakkelijker te behandelen dan andere, maar zorg ervoor dat je de meest hulpbehoevenden helpt, anders verlies je je reputatie als arts.
2. Pliromi – Je moet je dokters vergoeden of het risico lopen dat ze vertrekken.
3. Stratologisi – In deze fase proberen de spelers nieuwe dokters aan te nemen en medicijnkits te kopen. Als een speler beide verkrijgt, ontvangt hij een bonus.
4. Therapeia – Nu is het tijd om patiënten te behandelen. Spelers moeten zorgvuldig puzzelen en de juiste patiënten aan de juiste dokters koppelen om hun vermogen te maximaliseren.
5. Exis – Spelers tellen overwinnings- en reputatiepunten, en maken het bord klaar voor de volgende ronde.

Hippocrates combineert het bieden op veilingen, het plaatsen van tegels, het beheren van hulpbronnen en nog veel meer tot een spannende mix die elke speler uitdaagt om zijn patiënten zo goed mogelijk te beheren en te proberen de waardige opvolger van Hippocrates te worden.

Nu beschikbaar!

 

 41,49 Incl.BTW

Uitverkocht

Beschrijving

Bekijk hier de video van Hippocrates !

Extra informatie

Gewicht 3000 g
Aantal spelers

Leeftijdscategorie

Speeltijd

,

Taal

Uitgever

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hippocrates” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *