Pharaon

Bij Pharaon probeer je jouw te bewijzen als dé toekomstige farao. Haal jij het straks van jouw vrienden tijdens de weging der zielen voor de Oude Egyptische goden?

In Pharaon laat jij je omringen door ambachtsmannen en edelen, zorg je voor een prachtige doodskamer en doe je offers aan de Goden om hun eisen te vervullen.

Pharaon is een bordspel dat de mechanismes van resource-management en worker placement in één mechanisme combineert, dankzij het Wheel of Actions. Het Wheel of Actions bevindt zich in het midden van het bord, omgeven door 5 gebieden, die de 5 acties in het spel vertegenwoordigen. Iedere ronde geeft het Wheel of Actions aan welke grondstof moet worden uitgegeven om toegang te krijgen tot de bijbehorende actie. De spelers zullen hun acties dus moeten plannen. Om het spel te winnen, moet je goed kunnen anticiperen op de grondstoffen die het Wheel of Actions aangeeft voor de volgende ronde.

Een bijkomend euvel is dat er maar een beperkt aantal beschikbare plaatsen zijn op het wiel. Het is dus aangewezen om in de gaten te houden welke grondstoffen jouw tegenstanders nog bezitten, zodat je hun plannen kan inschatten!

 33,00 Incl.BTW

Uitverkocht

Beschrijving

Hieronder kun je de video met speluitleg bekijken van Pharaon in samenwerking met Nox spellenzolder!

Extra informatie

Gewicht 1660 g
Afmetingen 30 × 30 × 7,5 cm
Aantal spelers

Leeftijdscategorie

Speeltijd

Taal

Uitgever

1 beoordeling voor Pharaon

  1. Barbara Laeveren

    Fraaie vormgeving voor dit spel dat ingewikkeld lijkt, als je louter kijkt naar alle beschikbare componenten en de spelopzet, maar niets is minder waar! De eenvoud van het spel, ligt hem in de simpliciteit van de actiekeuzes per speler in een ronde. Ofwel voer je een actie uit, ofwel pas je. That’s it! Dit resulteert in een leuke workerplacement met Egyptisch thema, die ook gebruik maakt van een bewegend actiewiel. Dit in combinatie met het moduleerbare speelbord, zorgt dat het spel er telkens anders kan gaan uitzien van in het begin. Doel van het spel is om prestigepunten te scoren bij de verschillende goden. Hiervoor dien je je hulpbronnen die je verzamelt, wijs te gebruiken. Gedurende heel het spel, dien je goed af te wegen welke acties je kan en vooral wil uitvoeren. Je dient niet alleen rekening te houden met een actiekost, maar ook met een toegangskost voor de verschillende actiegebieden. Die laatste kost verschilt iedere ronde, afhankelijk van hoe het actiewiel gespositioneerd staat. Het kan immers ook verstandig zijn om vroeg te passen in een ronde, hetgeen je ook voordelen oplevert en je resterende acties pas te plannen in de volgende ronde. Het is immers zo dat je beschikbare hulpbronnen je meer kunnen opbrengen in de volgende ronde. Hou in het achterhoofd dat je op heel wat verschillende manieren prestigepunten kan scoren. Op het einde van het spel, kan wie het spel op het eerste zicht lijkt te winnen, nogal eens verschillen met wie er daadwerkelijk wint! Een aanrader!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *